آموزش بیماران- پیگیری بیماران کنسر مثانه بدنبال TURBT
مثانه چیست؟
عضوی از بدن به شکل محفظه بسته که در قسمت تحتانی شکم و داخل استخوان لگن قرار دارد. ادراری که توسط کلیه ها تولید می شود ، از راه مجاری ادراری به داخل مثانه تخلیه می گردد و در آن تجمع می یابد و سپس به صورت ارادی تخلیه میشود.
تومور مثانه چیست؟
جداره مثانه از چند لایه تشکیل شده است. تکثیر کنترل نشده ی سلول های جدار مثانه تومور نامیده میشود. سوزش ، تکرر ادرار و وجود خون در ادرار از علائم تومور مثانه می باشد.
درمان تومور مثانه چیست؟
بر حسب نوع تومور و میزان درگیری جدار مثانه، روشهای مختلفی جهت درمان شامل جراحی با لیزر ، عمل جراحی باز ، شیمی درمانی و... کاربرد دارد.
TURBT یا جراحی تومور مثانه با لیزر چگونه است؟
در این روش که در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی صورت می گیرد، به وسیله دستگاه آندوسکوپی و از راه مجرای ادراری (بدون برش) وارد مثانه میشویم و داخل مثانه و تومور را مشاهده میکنیم.(سیستوسکوپی) و در صورت وجود تومور با لیزر تومور را برش می دهیم و از مثانه خارج میکنیم.
پیگیری یا فالوآپ جراحی لیزری تومور مثانه(TURBT) به چه صورت است؟
جهت جلوگیری از عود یا پیشرفت تومور مثانه پس از انجام جراحی، بیمار باید طی جلساتی که بر حسب پاتولوژی تومور توسط پزشک مربوطه تعیین می گردد مراجعه کند و مجدداً داخل مثانه با دستگاه رویت گردد (سیستوسکوپی).
اولین جلسه سیستوسکوپی جهت پیگیری، اصولاً سه ماه بعد از نوبت جراحی اول می باشد.
در صورتی که بیمار دچار خونریزی ادراری، تغییر رنگ ادرار، سوزش و تکرر ادرار و یا درد ناحیه قسمت تحتانی شکم شده است باید زودتر از موعد مقرر به پزشک مراجعه کند.
تهیه و تنظیم: دکتر نیلوفر احمدیان اورولوژیست
ارسال به دوستان