مطالعه مورد شاهدی ارتباط فعالیت بدنی و خطر ابتلا به سرطان های مثانه و پروستات
برخی از مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که فعالیت بدنی می تواند از ابتلا به سرطان مثانه و پروستات پیشگیری نماید. مسیرهای بالقوه بیولوژیک موثر در این زمینه عبارتند از: افزایش عملکرد ایمنی، کاهش التهاب مزمن، افزایش سم زدایی کارسینوژنها، افزایش باز سازی DNA، تعدیل پرولیفراسیون و تمایز سلولی و آپوپتوز ، تاثیر بر متابولیسم انسولین و مکانیسم های هورمونی.
برخی از مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که فعالیت بدنی می تواند از ابتلا به سرطان مثانه و پروستات پیشگیری نماید. مسیرهای بالقوه بیولوژیک موثر در این زمینه عبارتند از: افزایش عملکرد ایمنی، کاهش التهاب مزمن، افزایش سم زدایی کارسینوژنها، افزایش باز سازی DNA، تعدیل پرولیفراسیون و تمایز سلولی و آپوپتوز ، تاثیر بر متابولیسم انسولین و مکانیسم های هورمونی. فعالیت بدنی بطور غیر مستقیم از طریق کاهش وزن و حفظ وزن مناسب بدن میتواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. هر چند مکانیسم های بیولوژیک دخیل در نقش فعالیت بدنی در سرطان بطورکامل شناخته نشده اند اما نکته قابل توجه در این است که فعالیت بدنی یک فاکتور شیوهی زندگی(life style) قابل تغییر می باشد.
بر اساس اطلاعات موجود مطالعه ای که به بررسی نقش فعالیت بدنی در ابتلا به سرطان مثانه و پروستات در ایران پرداخته باشد وجود ندارد از طرفی میزان بروز این سرطانها و میزان فعالیت بدنی مردم ایران متفاوت از مردم سایر کشورها میباشد بنابراین بسیار لازم و ضروری است که تاثیر فعالیت بدنی بعنوان یک فاکتور شیوه زندگی قابل تغییر بر ابتلا به سرطان مثانه و پروستات در کشور ایران مورد بررسی قرار بگیرد. نتایج حاصل از این مطالعه منجر به ارائه راهکارهای مناسب و مفید جهت پیشگیری از سرطان مثانه و پروستات در کشور خواهد شد.
ارسال نظر