01 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری تناسلی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

درباره مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی

 

مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ تاسیس گردید با استناد به رای صادره در دویست و پنجاه و سومین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی مورخ 26/2/1395 با تاسیس مرکز تحقیقات سرطانهای دستگاه ادراری و تناسلی " موافقت قطعی" بعمل آمد. از آنجا که بیماری های بدخیم دستگاه ادراری از علل مهم مرگ و میر در کشور به حساب می‌رود و این بیماری ها تاثیر مهمی بر کیفیت زندگی افراد و افزایش هزینه‌های بهداشتی و درمانی دارد، وجود این مرکز تحقیقات در راستای بهینه کردن غربالگری، درمان مناسب و اقدامات مرتبط با پیشگیری از بروز این بیماری ها یک ضرورت به حساب می آید. مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری از بدو تأسیس اقدام به طراحی سامانه ثبت الکترونیک اطلاعات بیماران مبتلا به بدخیمی های مختلف سیستم ادراری تناسلی نموده است. سامانه ثبت اطلاعات بیوپسی پروستات یکی از کاملترین و بزرگترین مجموعه اطلاعات مرتبط با کنسر پروستات را در سطح کشور فراهم آورده است و  در حال حاضر اطلاعات بیش از چهار هزار بیمار در آن ثبت گردیده است. همچنین مرکز تحقیقات به گسترش همکاری های چند مرکزی و بین المللی پرداخته است و از توان تخصصی و محققان سایر رشته ها از جمله متخصصان انکولوژی، رادیولوژی، پاتولوژی و دانش محققان علوم پایه استفاده کرده است.

 مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی در مدت کوتاه فعالیت خود موفق به چاپ بیش از 100 مقاله در مجلات معتبر بین المللی شده است.  مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری در مدت یک سال موفق به  چاپ ۴ مقاله در ژورنال انجمن اورولوژی آمریکا شده است. این در حالیست که از سال ۲۰۱۳ تاکنون مقاله ای از ایران برای چاپ در این ژورنال مورد پذیرش قرار نگرفته است. طبق اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امتیاز پژوهشی این مرکز در سال ۱۳۹۶ به ۶۲/۱۹۴ رسیده است   و در بین ۲۰ درصد برتر مراکز تحقیقاتی کشور قرار گرفته است. همچنین موفق به کسب بالاترین امتیاز پژوهشی در بین مراکز تحقیقاتی اورولوژی سراسر کشور شده است.

 مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری در ایجاد انگیزه پژوهش در فراگیران نقش موثری داشته است و یکی از مراکز تحقیقاتی پیشرو در فعالیت های مرتبط با آموزش در پژوهش بوده است. در حال حاضر بیش از ۱۰ گروه تحقیقاتی دانشجویی با این مرکز همکاری دارد و دستیاران تخصصی و فلوشیپ در حال آموزش در بخش اورولوژی فعالیت های پژوهشی خود را زیر نظر مرکز تحقیقات انجام می دهند. دستاورد فعالیت های فراگیران، انجام بیش از ۳۰ پایان نامه در مقاطع مختلف در مدت کوتاه فعالیت مرکز و چاپ ده‌ها مقاله توسط فراگیران بوده است. حضور دستیاران فلوشیپ در مرکز تحقیقات به گسترش ارتباط بین بالین و پژوهش کمک کرده است.  یکی از اقدامات مهم مرکز در راستای بهبود روشهای تشخیصی اقدام به راه اندازی مرکز MR-Ultrasound fusion biopsy می باشد. این روش تشخیصی کنسر پروستات برای نخستین بار توسط مرکز تحقیقات سرطان های ادراری و با اختصاص بودجه از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در یک مرکز دولتی راه اندازی می شود و با افزایش قابل توجه در قدرت تشخیص سرطان پروستات همراه است.

 اساتید و پژوهشگران مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری در مجامع معتبر داخلی و بین المللی فعال بوده و نتایج پژوهش های خود را سالانه در معتبرترین کنگره های جهان از جمله کنگره سالیانه انجمن اورولوژی آمریکا کنگره سالیانه انجمن اورولوژی اروپا و انجمن بین المللی ارولوژی به صورت سخنرانی ارائه داده اند

 مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری در تلاش برای راه‌اندازی مرکز بازتوانی بیماران مبتلا به کنسر های اورولوژی می باشد و تاکنون دو سمپوزیم ویژه بیماران و با هدف آموزش مراقبت های لازم پس از جراحی اجرا کرده است.

 تعداد همایش ها، کنفرانس های علمی، جلسات تومور بورد و کارگاههای آموزشی که توسط مرکز تحقیقات برگزار می شود سالانه حدود ۲۰ مورد می باشد بسیاری از این همایش ها با همکاری اساتید مدعو خارج از کشور شامل اساتید اروپایی و آمریکایی برگزار می شود. اساتید مدعو علاوه بر جلسات سخنرانی با انجام جراحی و از جمله جراحی های مرتبط با آندرولوژی که مورد نیاز بسیاری از بیماران مبتلا به کنسر می باشد، نقش بسزایی در ارتقاء سطح آموزشی ایفا می کنند.

 مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری به گسترش همکاری های بین المللی خود با دانشگاه های معتبر جهان مانند University of British Columbia، University of Southern California و University of Washington پرداخته است و علاوه بر چاپ مقاله،  تالیف کتاب بین المللی  به صورت مشترک با دانشگاه های معتبر جهان  از دستاوردهای مرکز می باشد.

مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری با همکاری دانشگاه واشنگتن برای نخستین بار در کشور اطلاعات  اپیدمیولوژیک مرتبط با  کسرهای پروستات مثانه و بیضه را در اختیار گرفته و نتایج آن توسط این مرکز در معتبرترین مجلات به چاپ رسیده است

 

 

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه