استراتژی مرکز تحقیقات سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی
مقدمه
بیماریهای بدخیم دستگاه ادراری تناسلی ا زعلل مهم مرگ و میر در کشور به ویژه در مردان میباشند. شیوع بالای کانسر های مثانه و پروستات در کشور و اثرات قابل توجهی که بر Survival و Quality of life دارند، بیانگراهمیت انجام پژوهش در این ارتباط می باشد . در حال حاضر ثبت اطلاعات بیماری های بد خیم دستگاه ادراری – تناسلی دقیق نبوده و امکان ارزیابی از شرایط موجود فراهم نمی باشد .
مراقبت و درمان و پیگیریهای پس از درمان کانسرهای ارولوژیک طولانی است و با توجه به افزایش survival هزینههای درمانی افزایش یافته است و Quality of life تحت تأثیر قرار گرفته است بنابر این لازم است پژوهش در راستای بهینه کردن پایش و اقدامات مرتبط با پیشگیری از بروز این بیماریها صورت گیرد . این مسئله نقش مهمی در توسعه پایدار کشور نیز خواهد داشت و در اولین گام ثبت دقیق اطلاعات این بیماران و ایجاد registry برای دسترسی به اطلاعات ضرورت دارد با توجه به محدودیت امکانات مالی، ضرورت تدوین یک برنامه استراتژیک به روشنی احساس میشود این برنامه امکان پایش عملکرد پژوهشی در راستای دستیابی به اهداف مرکز را نیز فراهم میکند.
چشم انداز (Vision) :
ما میخواهیم در 5 سال آینده و در راستای سیاستهای سند چشم انداز توسعه کشور از فعالترین و معتبرترین مراکز تحقیقاتی مرتبط با بدخیمیهای دستگاه ادراری تناسلی باشیم. با توجه به نقص گسترده ثبت اطلاعات بیماران مبتلا به بیماریهای بدخیم در کشور قصد داریم به عنوان مرکزی referral که یکی از معتبرترین مراکز تربیت کننده دستیار فوق تخصصی اروانکولوژی کشور میباشد ، اطلاعا ت مختلف بیماریهای بد خیم دستگاه ادراری تناسلی را به صورت الکترونیک جمع آوری نماییم به گونه ای که آمار و گزارش ها ی این مرکز مورد استفاده مجامع علمی داخل و خارج کشور قرار بگیرد و در تعیین سیاستهای پیشگیرانه و به روز رسانی گایدلاینها ی درمانی مورد استفاده وزارت بهداست و درمان و آموزش پزشکی قرار بگیرد
با توجه به فقدان توافق نظر (Consensus) در درمان بسیاری از بد خیمی های سیستم ادراری ، تمرکز زیادی در مراکز تحقیقات معتبربین المللی به انجام تحقیقات در این راستا وجود دارد . بنابراین مرکز تحقیقات سرطانهای دستگاه ادراری تناسلی خواستار توسعه همه جانبه تحقیقات مرتبط با بیماری های بد خیم سیستم ادراری تناسلی در سطح کشور است.
در راستای خطوط تحقیقاتی ذکر شده بهره گیری از تحقیقات بنیادی و سلولی – ملکولی در تشخیص، درمان و از جمله بازسازی اعضای آسیب دیده سیستم ادراری ضروری است و مرکز تحقیقات همکاری با مراکز تحقیقاتی دیگر که در پژوهشهای سلولی – بنیادی و بررسی های هیستوپاتولوژیک فعال هستند را در دستور کار خود قرار داده است .این مرکز قصد دارد به معتبرترین کانون پژوهش در ارتباط با کانسر های سیستم ادراری در سطح کشور تبدیل شود و نقش موثر در افزایش آگاهی مردم در ارتباط با بیماری های بد خیم سیستم ادراری داشته باشد.
انجام طرح های ملی و چند مرکزی به منظور یافتن اقدامات پیشگیرانه و حل مشکلات درمانی و همکاری درسیاستگزاریهای بهداشتی از چشم اندازهای این مرکز میباشد.
رسالت (Mission) :
نقاط قوت
نقاط ضعف
فرصتها
تهدیدات
1- ضعف فرهنگ مشارکت جامعه در پژوهشهای پزشکی
2- توسعه نیافتگی زیر ساخت های پزوهشی
اهداف کلی
1- توسعه پژوهشهای مرتبط با بیماریهای بدخیم دستگاه ادراری تناسلی
2-ارتقای کیفیت پژوهشهای مرتبط با بدخیمیهای دستگاه ادراری تناسلی به منظور شناسایی فاکتورهای خطر بروز بیماری و پیشگیری از آنها، بهبود وضعیت غربالگری بیماران، ارتقای روشهای تشخیصی و درمانی با تاکید بر بهبود Quality of life و Survival
3-ارتقا مشارکت درون و برون سازمانی در زمینه پژوهش ها ی مرتبط با بدخیمیهای دستگاه ادراری تناسلی
اهداف اختصاصی
1- توسعه پژوهشهای مرتبط با بیماریهای بدخیم دستگاه ادراری تناسلی
2- ارتقا کیفیت پژوهشهای مرتبط با بدخیمیهای دستگاه ادراری تناسلی
2-1- افزایش طرحهای تحقیقاتی به منظور شناسایی فاکتورهای خطر بروز بیماریهای بدخیم دستگاه ادراری تناسلی به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و آموزش بیماران.
2-2- تمرکز طرحهای تحقیقاتی بر بهبود وضعیت غربالگری بیماران و ارتقای روشهای تشخیصی و درمانی با تأکید بر بهبود Quality of life و Survival
2-3- افزایش کیفیت مقالات چاپ شده توسط مرکز که با افزایش سالیانه موارد ارجاع به مقالات چاپ شده توسط مرکز ارزیابی خواهد شد.
3- ارتقای مشارکت درون و برون سازمانی در زمینه پژوهش های مرتبط با بدخیمیهای دستگاه ادراری تناسلی .
3-1- طراحی پروژههای مشترک با مشارکت سایر مراکز تحقیقاتی داخل و خارج کشور
3-2- اجرای طرح های تحقیقاتی با مشارکت شرکتهای دارویی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی